Testen en meten

Warmtebeeldcamera's brengen onbekende motorproblemen aan het licht

Warmtebeeldcamera's zijn perfect voor het storingzoeken in motoren. De infraroodbeelden laten de warmtesignatuur van een motor zien en kunnen u veel vertellen over de staat, waardoor u uw installaties in bedrijf kunt houden en de bedrijfskosten laag kunt houden.

Wat moet er worden gescand?

Om te beginnen met het maken van warmteprofielen van uw motoren, kunt u infraroodbeelden van goede kwaliteit vastleggen wanneer de motoren onder normale bedrijfscondities draaien. Een warmtebeeldcamera kan de temperaturen van alle kritische componenten vastleggen: motor, as, koppeling, motor- en aslagers en de versnellingsbak.

Waarnaar moet worden gezocht?

Een warmtebeeldcamera kan de binnenkant van de motor niet zien, maar de oppervlaktemperatuur aan de buitenkant is een indicator van de interne temperatuur. Als de temperatuurmeetwaarde in het midden van een motorbehuizing abnormaal hoog wordt, kan een infraroodbeeld van de motor u vertellen waar de hoge temperatuur vandaan komt, bijv. van de wikkelingen, de lagers of de koppeling. Als een koppeling heet wordt, is dat een teken van een verkeerde uitlijning.

Wanneer u regelmatig inspectieroutes maakt met daarin warmtebeelden van alle kritische motor/aandrijvingscombinaties en deze vergelijkt met de referentiebeelden, kunt u bepalen of een hotspot ongebruikelijk is, wat helpt om de productie op gang te houden.

Wilt u leren hoe u eenvoudig een motor kunt inspecteren met een warmtebeeldcamera?

Ontdek hoe

Meer artikelen van Fluke Nederland B.V. :

Warmtebeeldcamera's brengen onbekende motorproblemen aan het licht


Warmtebeeldcamera's zijn perfect voor het storingzoeken in motoren. De infraroodbeelden laten de warmtesignatuur van een motor zien en kunnen u veel vertellen over de staat, waardoor u uw installaties in bedrijf kunt houden en de bedrijfskosten laag kunt houden.

Elektrische veiligheid verbeteren met Fluke


Veiligheid van de installatie is veel meer dan alleen wat taken op een checklist. Het vereist betrokkenheid van elke werknemer, van het management tot lijnwerkers, om een cultuur van veiligheid te handhaven in alle aspecten van de bedrijfsvoering. Na verloop van tijd kunnen interpretaties van bepaalde veiligheidsnormen afwijken van de oorspronkelijke opzet, waardoor er mythes ontstaan over hoe het

Storingzoeken binnen handbereik.


Robuuste, draagbare warmtebeeldcamera voor elektrische en industriële inspecties. Zo compact en eenvoudig in gebruik, de perfecte aanvulling voor uw gereedschapsriem:

Slimme oplossingen voor een (brand)veilige werkomgeving


Risico op brand in een gebouw bestaat altijd. De oorzaken variëren. Soms ontstaat brand door gebrekkig onderhoud of door beperkingen in uw elektrische installatie. Het voorkomen van gevaarlijke situaties is natuurlijk het allerbeste, maar het beoordelen van risico’s vereist nogal wat specifieke kennis van installateurs en inspecteurs.

Alle hulp voor storingzoeken in uw zak


Hoe groter het probleem, hoe sneller u het moet oplossen. Met de nieuwe Fluke pocket-warmtebeeldcamera heeft iedereen de mogelijkheid in de hand om uitval te minimaliseren.

SLIMME OPLOSSINGEN VOOR EEN (BRAND)VEILIGE WERKOMGEVING


Risico op brand in een gebouw bestaat altijd. De oorzaken variëren. Soms ontstaat brand door gebrekkig onderhoud of door beperkingen in uw elektrische installatie.

10 regels om fouten te vermijden bij het meten van elektriciteit


Hoewel iedereen die met elektriciteit werkt, snel een gezond ontzag ontwikkelt voor alles wat mogelijk onder stroom staat, kunnen zelfs de besten onder ons fouten maken onder tijdsdruk. Hieronder geven wij een beknopte lijst met WAT U NIET MOET DOEN wanneer u elektrische metingen uitvoert.

Voer iedere dag meer testen uit met de Fluke 6500-2 apparatentester


De Fluke 6500-2 PAT-tester is een compacte lichtgewichtoplossing die werkt met één druk op een toets.


Functieklemmen ook verkrijgbaar met drukknop →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: