Testen en meten

Inspectie van distributiepanelen onder hoogspanning

Als u bij de routinecontroles van uw panelen een warmtebeeldcamera gebruikt, beschikt u over belangrijke informatie die u met alleen uw ogen niet gekregen had.

Met een warmtebeeldcamera ziet u namelijk precies welke onderdelen van uw elektrische installatie overbelast dreigen te raken, nog voordat ze daadwerkelijk uitvallen. Zo krijgt u de kans onderhoud te plannen om elektrische problemen op te lossen voordat de situatie ernstiger en kostbaarder wordt. Een hoogwaardige warmtebeeldcamera, zoals de FLIR T540 met een lens van 24°, geeft u nauwkeurige temperatuurmetingen terwijl u zelf op veilige afstand van het elektrische paneel kunt blijven. Bij FLIR vindt u ook diverse digitale multimeters en stroomtangen, zoals de CM46. Die laatste is speciaal ontworpen om het verrichten van metingen binnen elektrische panelen te vereenvoudigen. Voor kasten onder hoogspanning of ontoegankelijke componenten zijn de IR-vensters van FLIR ideaal. Deze zijn handig op het voorpaneel te monteren, zodat u uw inspectie kunt uitvoeren zonder demontage.

Door uw panelen regelmatig met een warmtebeeldcamera te inspecteren, detecteert en lokaliseert u temperatuur-gerelateerde problemen in een handomdraai. Denk hierbij aan losse aansluitingen, slecht contact, problemen met zekeringen, ongelijkmatige belasting en belaste aarding. Nu kunt u reparaties inplannen en preventief onderhoud uitvoeren om het risico op elektriciteitsbrand, onverwachte defecten en stroomuitval terug te dringen.

Meer artikelen van FLIR Commercial Systems BV :

Inspectie van distributiepanelen onder hoogspanning


Als u bij de routinecontroles van uw panelen een warmtebeeldcamera gebruikt, beschikt u over belangrijke informatie die u met alleen uw ogen niet gekregen had.

Automatiseren van warmtebeeldbewerking


Het nieuwe FLIR Thermal Studio, warmtebeeldanalyse- en rapportagesoftware is ontwikkeld voor het beheer van grote hoeveelheden warmtebeelden- en video’s. FLIR Thermal Studio is ontwikkeld voor thermografen die gebruikmaken van FLIR handheld warmtebeeldcamera’s, Optical Gas Imaging (OGI)-camera’s en Unmanned Aircraft Systems (UAS) met warmtebeeldcamera’s. De hoogwaardige bewerkingsmogelijkheden en

Inspectie en diagnose van isolatoren in onderstations


Wanneer een isolator van een onderstation defect raakt, kan dit een grote stroomstoring tot gevolg hebben. De kans is namelijk groot dat dit defect meerdere componenten in het transportnet treft, waardoor het probleem verder escaleert.


Gigantische afvalberg elektrische apparaten →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager